U kunt gebruik maken van de internationale treinplanner DB. U kunt Duitsland namelijk per trein bereiken en de Duitse Spoorwegen (DB) staan bekend om de vele kilometers spoor. Er zijn in totaal zes grensovergangen waarbij vanuit Nederland naar Duitsland treinen rijden. Er kan gekozen worden voor de snelle en de comfortabele ICE treinen, deze passeren Arnhem, de intercity passeert de grens bij Hengelo. De andere treinen naar Duitsland zijn de regionale treinen, de meeste treinreizen worden in Duitsland uitgevoerd door de Deutsche Bahn (DB). Er zijn ook veel regionale spoorwegmaatschappijen waar u voor kunt kiezen.

Het boeken van de treintickets voor de internationale treinplanner DB

Via NS Hispeed zijn veel treintickets te boeken, u kunt hierbij denken aan de ICE treinen maar ook de regionale treinen van bijvoorbeeld Amsterdam naar Berlijn. Alle Duitse bestemmingen zijn bij de NMBS Europe te boeken. Dit is voor veel mensen een groot voordeel. Maar eerst moet u eens kijken waar dat u naar toe wilt. Daarbij is de internationale treinplanner DB een prima hulp. Het kan zijn dat u een dagje naar Duitsland wilt, dan kunt u met de internationale treinplanner kijken wat u het beste kunt doen. Ook een weekend weg naar Duitsland is eenvoudig te regelen met de internationale treinplanner. De bestemmingen hoeft u maar in te voeren bij de internationale treinplanner DB, daarom is het goed dat wanneer u plannen heeft deze keuze te maken.

De treinen naar Duitsland

Er zijn een aantal treinen die naar Duitsland gaan, deze kunt u via de internationale treinplanner DB ook bekijken. Het gaat hierbij over de ICE Amsterdam – Frankfurt en de ICE Amsterdam – Basel. De intercity Schiphol – Berlijn, de regionale trein Groningen – Leer, de regionale trein Enschede – Münster / Dortmund en dan is er nog de regionale trein Venlo – Hamm. Ook de regionale trein Heerlen – Aaken wordt vaak gebruikt. Dan is er nog de nachttrein naar Duitsland, ook deze wordt veel gebruikt. Als u nu een kijkje neemt bij internationale treinplanner DB dan kunt u de reis plannen. Als u de volgende dag vroeg in Duitsland moet zijn vanwege een afspraak of omdat u graag een lang weekend in Duitsland wilt verblijven, dan kunt u de nachttrein nemen. Daarin kunt u slapen en bent u de volgende dag heerlijk uitgerust. Dit is dan ook het grote voordeel dat u nu gebruik kunt maken van de internationale treinplanner DB. U kent de reistijden en u kunt meteen tickets bestellen wanneer u weet welke treinreis het beste voor u uitkomt. Als u de nachttreinen naar Duitsland eenmaal kent, dan kan het zijn dat u deze vaker wilt gebruiken. Heerlijk slapen, de volgende ochtend op tijd op en u heeft nog een hele dag die u uitgerust kunt beginnen.